Arenahotellet – ett exempel på konceptet prefabricerat

Den 10 november invigdes Arenahotellet i Uppsala. Ett hotell som byggts av PartGroup men också ägs av samma koncern.

 

Bygge för framtiden

Arenahotellet är ett exempel på hur konceptet prefabricerat kan appliceras på större eller riktigt stora projekt. Här ser också PartGroup en stor potential för framtiden. Arenahotellet består av ett antal moduler där enkelrummen utgörs av en modul och dubbelrummen av två. Modulerna har levererats färdiginredda med vägg-/golvbeklädnad, takpaneler inklusive ett komplett badrum. Modulerna har sedan lyfts in på sin avsedda plats i stålstommen.

 

Tid och ekonomi

Arenahotellet visar hur rationellt, snabbt och ekonomiskt byggande kan vara med PartGroups koncept. Vi ser Arenahotellet som ett första steg i en ny era för byggande och en fantastisk potential för prefabricerat enligt PartGroup, säger Anton Lundholm, VD PartGroup.

 

Arenahotellet ett hotell med en fantastisk potential

Arenahotellet ligger nära idrottsarenor, shopping och E4:an. Hotellets inriktning är sport och idrott, evenemang och konferensverksamhet, men välkomnar självklart alla gäster. Arenahotellet i Uppsala är troligtvis också Sveriges första prefabricerade hotell. Hotellet är byggt av moduler producerade av PartGroup. Med sina 200 rum och 620 bäddar är Arenahotellet nu det hotell i Uppsala som är störst.

Jenny Engström, VD för hotellet, ser ljust på framtiden för besöksnäringen i Uppsala.

– Jag tror att Uppsala kommer att växa som evenemangsstad framöver. Det sker redan nu många möten i Uppsala, men de flesta är ganska små. Med nya hotell, arenor och konferensanläggningar finns utrymme för mer. Vi ligger nära Arlanda, är lite billigare än Stockholm, vi erbjuder även gratis parkering till våra hotellgäster.

 

Konceptuell ljuddesign

Lexter Ljuddesign har utvecklat ljuddesignkonceptet för Arenahotellet, med noga utvald ljudteknik och specialproducerade ljudupplevelser och dynamiska musikspellistor som följer veckans rytm. Gästerna möts av modern loungemusik i hotellets allmänytor, och kan slappna av till rogivande ljudupplevelser i relaxavdelningen. Allting i en flexibel digital lösning som är enkel för personalen att hantera.

PartGroup – fem systerföretag med rationellt industrialiserat byggande i fokus. Part Construction AB erbjuder prefabricerade, objektanpassade badrum till nybyggnation av hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreBad AB erbjuder prefabricerade badrumsmoduler för stamrenovering. Isolamin AB erbjuder kundanpassade lösningar inom området sandwichelement till områdena bygg & industri samt marin & offshore. Space Interiör AB erbjuder projektanpassade inredningar till hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreEnergi AB system för värmeväxlare m.m.

Taggad som: