God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Så här i slutet av året vill vi passa på att tacka alla kunder, leverantörer, samarbetspartners, medarbetare och alla andra berörda för ett gott samarbete under det gångna året.

För oss på Part har det varit ett fantastiskt år och vi är så glada att återigen ha slagit våra egna rekord. Allt detta har möjliggjorts av… vår fantastiska och kunniga personal som ställer upp i vått och torrt, våra kunder som väljer oss som leverantör, våra samarbetspartners som bistår på vägen och sist men inte minst våra leverantörer som förser oss med det material vi behöver.

Nu har många av oss lite välförtjänt ledighet framför oss. Vi passar på att fylla på våra energiförråd och umgås gärna lite extra med familj, vänner och bekanta.

Fabriken håller stängt vecka 52.

Från oss alla, till er alla God Jul & Gott Nytt År!

Sponsring 2018

Önskar din förening i Kalix sponsring?

Vi vill väldigt gärna stödja det lokala föreningslivet och därigenom bidra till olika möjligheter för utveckling för både stora och små. Önskar din förening i Kalix sponsring så ska ni passa på att skicka in er ansökan nu.

För att underlätta vår hantering av sponsring till Kalix föreningar väljer vi att avklara detta vid ett tillfälle, med ett samlat grepp.

Er ansökan

I ansökan önskar vi att ni skriver följande:

  • Beskrivning av er förening.
  • Vilka sponsorbelopp ni önskar.
  • Vad vi får för vår sponsring?

Eventuellt återkommer vi med frågor eller en begäran om ett möte tillsammans med er.

Skicka er ansökan till jonas.larsson@partab.nu, senast 5 februari, 2017.
I slutet av februari meddelar vi er om ni blir utvalda, samt storleken på er eventuella tilldelning.

Part Group + PCS Modulsystem = Sant

Part Group + PCS Modulsystem = Sant

Modulbyggaren från Kalix köper specialisten på modullokaluthyrning

Part Group har breddat sin framgångsrika industrigrupp inom modulbyggsektorn med att köpa en majoritetspost i PCS Modulsystem AB, ett tjänsteföretag specialiserat på uthyrning av modullokaler. Samtidigt har PCS Modulsystem fått en ny kapitalstark ägare som öppnar många nya möjligheter.

En investering…

– I första hand ser vi detta som en ren investering. Part Group går bra, vi växer hela tiden organiskt och inviger denna vecka nya försäljnings- och utställningslokaler i Arlandastad. Men vi söker också bra placeringar, berättar koncernens VD Anton Lundholm och fortsätter:

– Vi hade faktiskt börjat titta mer noggrant på just moduluthyrningsbranschen två månader innan vi fick information om att PCS Modulsystem sökte nyägare. Det kändes nästan som det var meningen. PCS Modulsystem är ett mycket välskött, växande och framgångsrikt företag inom sin speciella uthyrningsnisch. Tanken är att de fortsätter som förut med att utveckla sin verksamhet med företagets grundare Per-Olof Ekberg kvar som VD och delägare.

…med synergimöjligheter

– Självklart hoppas vi också med tiden utveckla gemensamma synergieffekter med detta företagsköp. Part Group är ett tillverkande industriföretag inom byggsektorn med moduler för badrum, kök och mycket mer. I veckan kan vi också visa upp vår första färdiga bostadsmodul på 22 kvadratmeter och vi invigde nyligen ett helt hotell i Uppsala, som vi byggt med vårt egna modulkoncept, säger Anton Lundholm.

PCS Modulsystem har varit specialiserat på rentalmoduler till tillfälliga lokaler sedan starten 1993. Detta för att lösa beställarens akuta behov av mer yta på ett snabbt och smidigt sätt, alltid med hög kvalitet och hundra procent kundanpassning till verksamheten. Något som möjliggjorts av att PCS förfogar över hela kedjan. Från projektering, konstruktion, tillverkning i fabrik av egendesignade moduler, montering, byggnadsentreprenad och till drift av den uthyrda lokalen.

Förutsättningar för tillväxt

Vi vänder oss till PCS Modulsystems VD Per-Olof Ekberg och hur han ser på affären.

– Jag är naturligtvis mycket nöjd med att vi har fått Part Group som ny majoritetsägare. Vi är ju ett specialiserat uthyrningsföretag och kommer fortsätta driva det som idag. Men med Part Groups kapital i ryggen får vi helt nya möjligheter att investera iökad tillväxt av vårt modulutbud. Dessutom kommer deras innovativa industriproduktion av olika modullösningar säkert kunna medföra nya möjligheter för oss att utvecklas, säger Per-Olof Ekberg och lägger till:

– Vi inom PCS Modulsystem har ju också alltid varit något av innovatörer vad gäller modulkonstruktioner för flyttbara lokaler med hög kvalitet. När vi i början av 2000-talet lanserade PCS Classic med självbärande väggkonstruktion så satte det en ny standard för moduler till tillfälliga kontor, skolor, förskolor mm. När vi 2015 lanserade nya modulserien PCS Comfort, innebar den en helt ny ljudkomfort för modullokaler byggda med trästommar.

Part – en norrbottnisk saga

Part Group är en industrikoncern med ursprung i Kalix i Norrbotten, där fortfarande den huvudsakliga verksamheten och produktionen är förlagd. Bakom Part Group står familjeföretaget Concentus som ägare, som nu har köpt 60 procent i PCS Modulsystem AB med option att om tre år köpa resterande 40 procent av PCS Modulsystems Per-Olof Ekberg.

Part Group drivs idag av tredje generationens Lundholm med Anton i förnamn. Farfar Bertil Lundholm hade en byasåg uppe i Kalix och byggde en del garage och sommarstugor. Bertils son Nils Lundholm utvecklade verksamheten med husbyggen och kom på en metod att tillverka typiska norrbottenlängor på ett effektivt sätt. Verksamheten gick utmärkt fram till krisens år i början av 1990-talet, då husmarknaden närmast dog. Trots krisen lyckades de t.o.m. sälja trähus till Spanien och fick med stora ansträngningar bolaget att överleva. Då, när krav ställdes att bygga ett nytt badrum med kakel på tre veckor i ett hus med trästommar, kläcktes idén som blev fundamentet för Part Group. Med en stor portion klurighet och innovationsförmåga skapade de en färdig badrumsmodul med stålkassettväggar och betonggolv. Den kunde lyftas på plats, inklusive installerad toastol och allt, och vips klarade de tidsmarginalen.

Med badrumsmodulen som grund har Part Group vuxit rejält. Idag byggs knappt ett enda badrum i nya hotell på plats, de levereras färdiga. Så också i fler och fler bostadsproduktioner.

Från 1990-talets början fram till idag har Part Group vuxit och hade fram till denna vecka fem bolag inom koncernen och 450 anställda, varav 300 uppe i Kalix. De fem bolagen är Part Construction AB, PreBad AB, Space Interiör AB, Isolamin AB samt PreEnergi AB.

Nu är gruppen utökad med ytterligare ett företag, PCS Modulsystem AB.

Under försäljningsprocessen har Livingstone varit exklusiv finansiell rådgivare till PCS.

PartGroup – fem systerföretag med rationellt industrialiserat byggande i fokus. Part Construction AB erbjuder prefabricerade, objektanpassade badrum till nybyggnation av hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreBad AB erbjuder prefabricerade badrumsmoduler för stamrenovering. Isolamin AB erbjuder kundanpassade lösningar inom området sandwichelement till områdena bygg & industri samt marin & offshore. Space Interiör AB erbjuder projektanpassade inredningar till hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreEnergi AB system för värmeväxlare m.m.

Arenahotellet – ett exempel på konceptet prefabricerat

Arenahotellet – ett exempel på konceptet prefabricerat

Den 10 november invigdes Arenahotellet i Uppsala. Ett hotell som byggts av PartGroup men också ägs av samma koncern.

 

Bygge för framtiden

Arenahotellet är ett exempel på hur konceptet prefabricerat kan appliceras på större eller riktigt stora projekt. Här ser också PartGroup en stor potential för framtiden. Arenahotellet består av ett antal moduler där enkelrummen utgörs av en modul och dubbelrummen av två. Modulerna har levererats färdiginredda med vägg-/golvbeklädnad, takpaneler inklusive ett komplett badrum. Modulerna har sedan lyfts in på sin avsedda plats i stålstommen.

 

Tid och ekonomi

Arenahotellet visar hur rationellt, snabbt och ekonomiskt byggande kan vara med PartGroups koncept. Vi ser Arenahotellet som ett första steg i en ny era för byggande och en fantastisk potential för prefabricerat enligt PartGroup, säger Anton Lundholm, VD PartGroup.

 

Arenahotellet ett hotell med en fantastisk potential

Arenahotellet ligger nära idrottsarenor, shopping och E4:an. Hotellets inriktning är sport och idrott, evenemang och konferensverksamhet, men välkomnar självklart alla gäster. Arenahotellet i Uppsala är troligtvis också Sveriges första prefabricerade hotell. Hotellet är byggt av moduler producerade av PartGroup. Med sina 200 rum och 620 bäddar är Arenahotellet nu det hotell i Uppsala som är störst.

Jenny Engström, VD för hotellet, ser ljust på framtiden för besöksnäringen i Uppsala.

– Jag tror att Uppsala kommer att växa som evenemangsstad framöver. Det sker redan nu många möten i Uppsala, men de flesta är ganska små. Med nya hotell, arenor och konferensanläggningar finns utrymme för mer. Vi ligger nära Arlanda, är lite billigare än Stockholm, vi erbjuder även gratis parkering till våra hotellgäster.

 

Konceptuell ljuddesign

Lexter Ljuddesign har utvecklat ljuddesignkonceptet för Arenahotellet, med noga utvald ljudteknik och specialproducerade ljudupplevelser och dynamiska musikspellistor som följer veckans rytm. Gästerna möts av modern loungemusik i hotellets allmänytor, och kan slappna av till rogivande ljudupplevelser i relaxavdelningen. Allting i en flexibel digital lösning som är enkel för personalen att hantera.

PartGroup – fem systerföretag med rationellt industrialiserat byggande i fokus. Part Construction AB erbjuder prefabricerade, objektanpassade badrum till nybyggnation av hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreBad AB erbjuder prefabricerade badrumsmoduler för stamrenovering. Isolamin AB erbjuder kundanpassade lösningar inom området sandwichelement till områdena bygg & industri samt marin & offshore. Space Interiör AB erbjuder projektanpassade inredningar till hotell, vårdhem och bostadsfastigheter. PreEnergi AB system för värmeväxlare m.m.